producten

Producten>

 
Prijzen in onze webshop zijn inclusief BTW.

Download hier de pdf.
   
Latijnse naam: Hyla septentrionalis
   
Nederlandse naam:
Cubaanse boomkikker
Duitse naam:  
Kuba-Laub­frosch
Engelse naam: Cuban tree frog
   
Plaats in het dierenrijk:  
Klasse: Amphibia
Onderklasse: Anuromorpha (kikvorsachti­gen)
Orde:     
Anura (Salientia) (kikkers en padden)
Suborde: Procoela
Familie: Hylidae (boomkikkers)
   
   


Lengte
:


Tot 9 cm.
   
Herkomst: Cuba, Bahama's, Zuid-Florida.
   
Terrariumtype: Deze dieren vragen een rijk beplant terrarium met een zeer hoge lucht­vochtigheid. De bodem moet voch­tig zijn. Als mate­riaal kunnen bark, hydro-korrels of spagnum worden gebruikt. Veel bromelia's zijn nodig voor de beplanting. Een waterpartij en/of een regeninstalla­tie zijn aan te bevelen. Er moet wel goed worden gelet op schimmelvorming. Een palu­dari­um vorm is ook mo­gelijk.
Denk aan warmte en UV lampen, zoals Repti Glo 2.0 of Zoo Med.
Minimale terrarium grootte: 50 x 35 x 50 voor een koppel.
   
Temperatuur: Dagtemperatuur: 20 - 30 °C.
Nachttemperatuur: 15 °C.
   
Voedsel
Kleinere insecten. Krekels, vliegen, weideplankton, kleine trek­sprink­hanen, buffalo- en meelwormen kunnen wor­den gevoerd. Bij meel­wormen oppassen met oudere exemplaren vanwege het te harde chitine-schild. Wor­men in het algemeen niet gebruiken als hoofdvoed­sel en altijd voeren in een bakje waar ze niet uit kunnen ont­snappen. De voederdieren voor het voeren bestrooien met calciumpoeder. Eén keer per week vitaminepreparaat toedienen (zie ook 'water'). Bijvoorbeeld Repti Vit.
   
Water: De dieren vragen een grote waterbak. Dagelijks moet het water worden ver­verst. Gebruik altijd lauw water. Eén keer per week kan aan het water een vitaminepreparaat worden toegevoegd. De dieren likken overigens veelal het noodzakelijke vocht op uit de oksels van planten (bromeli­a's).
   
Voortplanting:                          
De dieren zijn eierleggend. Het aantal eieren per legsel be­draagt enkele honderden stuks. De eieren ondergaan de nor­male ontwik­keling van kikkers (ei-larve-kikker).
   
Overige opmerkingen: Na het aanraken van een kikker of het wer­ken in het terrari­um direct de handen was­sen in verband met irritaties. De huid scheidt namelijk gifstoffen uit.
Elk dier is een individu, het kan zijn dat een exemplaar afwijkt van de soortstandaard.


Wij wensen u veel plezier met uw nieuwe aankoop, voor vragen kunt u ons altijd bereiken op het nummer: 0105-900938                 

    

terug naar boven