producten

Producten>

 
Prijzen in onze webshop zijn inclusief BTW.
Download hier de pdf.  
   
Latijnse naam: Poecilotheria regalis
   
Nederlandse naam: Indiase boomvogelspin
Duitse naam:    
Ornament baumvogelspinne
Engelse naam
Indian ornamental tree spider
   
Plaats in het dierenrijk:  
Stam:                              
Arthropoda (geleedpotigen)
Onderstam:
Chelicerata (chelicerendragers)
Klasse: Arachnidae (spinachtigen)
Orde:  
Araneae (echte spin­nen)
Suborde: Orthognatha (vogelspinachti­gen)
Familie: Theraphosidae (echte vogel­spin­nen)
Onderfamilie:
Poecilotherinae (boom-vogelspinnen)
   
   
Lengte: Tot ruim 8 cm.
   
Herkomst:   
India.
   
Terrariumtype:

De bakgrootte dient minimaal 50 x 50 x 50 cm te zijn voor een volwas­sen spin. De bodemgrond kan bestaan uit een mengsel van 50% potgrond (of turfmolm) en 50 % zand. Kleikorrels zijn eventu­eel ook te gebrui­ken, maar dan dient wel voor een goede schuilgele­genheid te worden gezorgd, die niet kan instorten. Van schors moet in ieder geval een schuilgelegen­heid worden gebouwd. Er moet voldoende klimgele­genheid zijn in de bak voor deze boomspin.

   
Temperatuur:         
Dagtemperatuur: ca. 25 - 26°C.
Nachttemperatuur: ca. 25 °C.
   
Voedsel
Insecten. Sprinkhanen, krekels, e.d. kunnen als levend voer worden aange­boden. De grootte van de voedseldieren aanpas­sen aan de grootte van de spin. Ook levende nestmuizen wor­den geaccepteerd. Niet genuttigde voed­seldieren na een dag verwijde­ren. Spinnen die op het punt staan te vervellen, moeten niet wor­den gevoerd. De voedseldieren kunnen de spin direct na de vervelling aanvreten. De spin vervelt binnen 1 à 2 weken als het achterlijf van kleur verandert (van bruin/­beige naar blauw zwart).
   
Water:      

De dieren vragen een kleine waterbak. Dagelijks moet het water worden ververst. Gebruik altijd lauw water. De bak mag goed vochtig worden. Daarom regelmatig sproeien, maar nooit op de spin. Een hoge vochtig­heidsgraad is aan te bevelen, als de bak maar goed geventileerd is. Te droge lucht kan problemen geven bij de vervelling.

   
Voortplanting
De eieren (100 tot 1000) worden gelegd in een co­con.
   
Overige opmerkingen: Een zeer snelle boombewonende spin.
Groeit snel.

Elk dier is een individu, het kan zijn dat een exemplaar afwijkt van de soortstandaard.Wij wensen u veel plezier met uw nieuwe aankoop, voor vragen kunt u ons altijd bereiken op het nummer: 0105-900938terug naar boven