producten

Producten>

 
Prijzen in onze webshop zijn inclusief BTW.
Download hier de pdf.


Latijnse naam: Rhinella marinus


Nederlandse naam: Reuzenpad / Agapad
Duitse naam: Aga-kröte
Engelse naam: Neotropical toad / Giant toad / Marine toad


 Plaats in het dierenrijk:


Klasse:
Amphibia
Onderklasse: Anuro­morpha (kikvorsachti­gen)
Orde: Anura (Salientia) (kikkers en padden)
Suborde: Procoela
Familie: Bufonidae (echte padden)
Lengte: Tot 25 cm.


Herkomst:
Midden- en Zuid-Amerika, van Zuid-Texas tot in Argentinië.


Terrariumtype: Deze dieren vragen een vochtig terrarium. De dikke bo­demlaag moet vochtig zijn om de lucht­vochtig­heid op peil te houden. Als bo­demma­teri­aal kunnen bark, hydro-kor­rels of spagnum wor­den gebruikt. Van hout of ander materiaal moe­ten schuilplaatsen worden gemaakt.
Minimale grootte terrarium: 60 x 40 x 40 cm.


Temperatuur: Dagtemperatuur: 25 - 30 °C.
Nachttemperatuur: 15 - 20 °C.
 
Voedsel: Krekels, vliegen, trek­sprinkha­nen, morio- en meelwormen kunnen wor­den gevoerd. Bij meelwor­men oppassen met oudere exempla­ren vanwege het te harde chitine-schild. Wor­men in het algemeen niet gebruiken als hoofd­voedsel en altijd voe­ren in een bakje waar ze niet uit kunnen ont­snappen. De voedseldieren voor het voeren be­strooien met calcium­poe­der. Eén keer per week vitaminepreparaat toedienen (zie ook 'water'). Bijvoorbeeld Repti Vit.
Het zijn flinke eters. De reuzenpad is een van de weinige paddensoorten die van tijd tot tijd zelfs kleine zoogdieren of zelfs rauw vlees eet. Er zijn gevallen bekend waar de eigenaars hun dieren vet mestten met honden- of kattenvoer!


Water: De dieren vragen een grote waterbak. Dagelijks moet het water worden ververst. Gebruik altijd lauw water. Eén keer per week kan aan het water een vitaminepreparaat worden toegevoegd.


Voortplanting:                            
De dieren zijn eierleggend. Het aantal eieren per legsel bedraagt enkele duizen­den stuks.


Overige opmerkingen: Was bekend onder de naam: Bufo marinus
De bodemlaag moet regelmatig worden ver­verst (ammo­niakgeur dient als waarschu­wingsteken. Eigenlijk vooral 's nachts ac­tief, maar ze komen overdag wel op voer af. De pad kent tegenwoordig een groot verspreidings­gebied, omdat ze werden ingezet als verdelgers van ongedierte op bijvoorbeeld suikerrietplantages. Het melkachtige gif uit de klieren (van het oog lopend tot op de rug en de flanken) is zeer giftig. Na het beetpakken dus altijd de handen wassen!
Elk dier is een individu, het kan zijn dat een exemplaar afwijkt van de soortstandaard.


 

Wij wensen u veel plezier met uw nieuwe aankoop, voor vragen kunt u ons altijd bereiken op het nummer: 0105-900938
terug naar boven