producten

Producten>

 
Prijzen in onze webshop zijn inclusief BTW.

Beste terrariumliefhebber, welkom bij de terrariumdesigner. 


You dream it, we build it!

Volg hier de uitleg over hoe de terrariumdesigner werkt:
TIP! de terrariumdesigner werkt het best in Firefox 


STAP 3: VOORAANZICHT

Let op!
We hebben nu een nog betere voorventilatie. Deze is vele malen beter ten opzichte van de andere. De nieuwe voorventilatie is echter niet zichtbaar in het 3D model en laat de oude voorventilatie zien. Houd hier dus rekening mee!
Kies voor onzichtbaar en uw terrarium word standaard van de nieuwe voorventilatie voorzien.


Waarom ventilatie?
Vroeger begonnen we met het ombouwen van een aquarium tot een terrarium want die hadden we toen nog niet. Al snel kwamen we er achter dat dieren en planten daardoor problemen kregen door de stilstaande lucht. Planten rotte weg en bij de dieren zag je ook vaak dat ze huidproblemen kregen. De terraria met schuifruiten waren al een hele vooruitgang. Via de schuifruiten kon de lucht er voorlangs naar binnen stromen en zo via het boven rooster weer naar buiten. Dit zorgt voor een constante luchtstroom. Dit gebeurt in samenwerking met de lamp en het lichtkapje die als schoorsteen dient en de warme lucht naar buiten werkt. Hierna kwam de rage om voorventilatie bij tropische terraria te maken. Dit werd gedaan omdat er niet genoeg warmte werd ontwikkeld. Hierdoor was de luchtstroom te laag voor in een vochtig terrarium en daardoor besloeg het glas. Na jaren zijn we er achter dat voor alle terraria een voorventilatie een must is, om zo een goed biotoop te creëren voor uw diertje ongeacht van het soort. Blue Lagoon heeft dan ook alles op alles gezet om de nieuwe voorventilatie zo perfect mogelijk te krijgen.

De nieuwe verborgen voorventilatie, die zorgt voor een nog betere ventilatie voor uw diertje.


 • Getest op betere luchtcirculatie ten opzichte van andere voorventilaties.
 • Een strakker uiterlijk van het gehele terrarium.
 • Glas beslaat minder  → Bij plaatsing van de (optionele) LED strips achter de voorventilatie ontstaat een warmte luchtstroom naar boven, waardoor de ruiten nooit meer beslaan.
 • Hagedissen komen niet meer met hun nagels in het rooster vast te zitten.
 • Bij sproeiwater via de voorruit loopt het water niet meer de bak uit, maar terug de bak in.
 • Sterkere constructie.
 • Voor terraria met benzine gaas is ook de voorventilatie uitgevoerd met benzine gaas zodat er geen fruitvliegen door kunnen.
 • meer informatie →

                                                                                                                      Terrarium met koker voorventilatie

Keuze 1: Ventilatie type

    Geen voorventilatie

 • Als u voor geen voorventilatie kiest heeft u aan de voorzijde geen ventilatie. Er zal dan onder het schuifprofiel een glazen strip komen van 4 mm om er zo voor te zorgen dat uw schuifprofiel niet losraakt na verloop van tijd.


    Koker

 • Zoals hierboven al vernoemd: De nieuwe voorventilatie is een koker van 1.5 cm hoog met een rooster erin. Hierop komt uw schuifprofiel (i.p.v. 10 cm water kan u dan 8.5 cm water in zetten)
 • Mocht u een terrarium willen hebben met een rolgelijdersysteem dan kunnen we van 25x25mm alu koker ook een nieuw design voorvent maken. Meld dit in de opmerkingen dan maken we een offerte voor u.
 • Mocht u de ouderwetse voorventilatie willen hebben met de glazen boog? Geen probleem. Deze maken we nog en is zelfs ook verbetert. Meld dit even in de opmerkingen.


    Zichtbaar

 • Deze ventilatie zit verticaal in het voorschot gemaakt en kan alleen bij kleinere terraria gebruikt worden i.v.m. met de stevigheid.


 Keuze 2:  Opening type


    Schuifdeur

 • Als u voor 1 schuifdeur kiest dan loopt de schuifdeur voor de zijwanden langs naar links of naar rechts. U moet er dan wel op letten dat u daar dan ook heen kan schuiven. Het zicht in de bak wordt niet onderbroken door de overlapping die wel bij twee schuifruiten zichtbaar is. Met 1 schuifdeur heeft u dus een veel mooier vooraanzicht. Een enkele schuifruit is fruitvliegdicht en wordt dus vaak bij paludaria gebruikt.

    
    2 schuifdeuren    

 • Dit is de bouwwijze die het meeste gehanteerd wordt. De voorkant bestaat dan uit twee onafhankelijke glasplaten van 4 mm en kunnen dus allebei apart open en dicht worden geschoven.
 • De schuifruiten van de terraria worden standaard van 4 mm glas gemaakt. Het is geen probleem om ze dikker te maken. Als u dit aangeeft bij de opmerkingen dan kunnen we hier een gerichte offerte voor maken.
 • Als uw ruiten hoger zijn dan 1 meter plaatsen we boven de ruiten ook een schot. Dit voorkomt dat uw ruiten te groot en zwaar worden. Het voorschot boven is ook zichtbaar in het 3D model.
 • WIlt u toch liever schuifruiten die tot boven aan het terrarium rijken, dan kunt u voor een rolgelijdersysteem kiezen. Mocht u dit willen dan kan u dat bij de opmerkingen zetten dan kunnen we daar een gerichte offerte voor maken.

 
    Valruit

 • Een valruit is een ruit dat veelal bij insecten terraria word gebruikt. Ook bij kleine opfok terraria worden deze vaak ingebouwd. Het voordeel is dat het ruitje altijd naar beneden toe dichtvalt en afsluit. Bij kleinere terraria wordt dit vaak gebruikt omdat twee schuifruiten de opening te klein is om twee schuifruiten te plaatsen.

 

    Extra opties

 • Boven scharnier klep/deurtjes kunnen ook voor terraria gemaakt worden. Door middel van een klep/deur kunt u aan verschillende kanten een klep of deurtje laten maken, waardoor u in het terrarium komt. Deze optie wordt altijd met u doorgenomen. Hierbij is het ook mogelijk om een schuine voorkant te maken, waardoor het glasplaatje tegen het terrarium aanvalt en goed afsluit.

    Gratis optie

 • Op alle schuifruiten zitten handvatten zodat u uw terrarium gemakkelijk open en dicht kan schuiven zonder dat uw glas vies wordt.


 

Keuze 3: Hoogte voorschot

 • De hoogte van het voorschot bepalen. Het voorschot is het gedeelte waar uw schuifdeuren opstaan. Terraria hebben meestal een voorschot hoogte van 10 cm. Naar mate het terrarium hoger wordt, gaat de voorschothoogte mee omhoog. We gebruiken als rekensom: hoogte gedeeld door drie en dan daarvan twee derde onder en één derde boven.
 • Bij insecten terraria is het voorschot meestal 5 cm hoog. Sommige insecten hebben een graaf bodem nodig en zullen daarom een hogere voorschot nodig hebben.
 • Ook bij waterschildpadden kan de voorschothoogte hoger zijn omwille van het water niveau. Let er wel op dat u hierbij dikker glas gebruikt. Natuurlijk kunt u dit geheel naar eigen wens invoeren.