producten

Producten>

 
Prijzen in onze webshop zijn inclusief BTW.

Beste terrariumliefhebber, welkom bij de terrariumdesigner.


You dream it, we build it!

Volg hier de uitleg over hoe de terrariudesigner werkt:
TIP! de terrariumdesigner werkt het best in Firefox 

STAP 5: Achterwanden

 

De optie achterwanden is een werkelijk begrip in de terrariumbouw. U kunt uw terrarium naar eigen wensen gaan decoreren en aan uw kleur verwachtingen laten voldoen.

Zo heeft u keuze uit een flink aantal verschillende achterwanden. Zodra u een achterwand selecteert, krijgt u direct in de 3d module te zien hoe de achterwand er ongeveer uit ziet als het in het terrarium word geplaatst.

 

Geëxpandeerde kurkplaat

Geëxpandeerde kurk, is kurk wat verhit word. Hierdoor krijgt het een natuurlijke donker bruine kleur. Het nadeel aan het verhitten is dat de structuur zwakker word. Hierdoor is het makkelijker voor insecten om er gangen in te maken. Over het algemeen word de achterwand niet zoveel meer gebruikt in terraria. Wel bij paludaria of terraria waar geen voedseldieren in gevoerd worden. De dieren kunnen klimmen op de wand.
En u kunt kunstplantjes in de achterwand steken. Ook is deze versie watervast en kan dus ook onderwater gebruikt worden. U ziet dan wel vaak aan het wateroppervlak een randje drijvend kurk.

 

 

Anti krekel kurk

Dit is de meest gebruikte achterwand. Het bestaat uit kurkkorrels die zijn samengeperst, waarvan de fijne deeltjes aan de achterzijde zitten en de mooie grove stukken aan de voorzijde. Omdat het kurk samengeperst is, is het voor insecten zo goed als ondoordringbaar. Tevens is de kleur van deze achterwand licht en geeft dus een frisse uitstraling. Deze kurk platen zijn watervast.

 

 Victoria Achterwanden

Victoria kurk is gemaakt van een laag geperst kurk wat in kleur is geverfd. Hier gaat een laag geschaafd kurk over. Bij de delen die niet dekken ziet u de kleur. Er zit dus ook structuur in zodat de dieren grip hebben. Deze achterwanden zijn zeer decoratief en beschikbaar in meerdere kleuren. De kleuren waaruit u kunt kiezen zijn: Naturel kurk, Rood Kurk, Bruin Kurk, Groen Kurk en Terra Rood Kurk. De achtergrond is 4mm dikke kurk en er is daardoor er weinig ruimte verloren gaat in het terrarium. Door de dunne structuur hebben voedseldieren weinig mogelijkheden om achter of in de achterwand te kruipen. Deze kurk kan ook onderwater gebruikt worden.

groen                    naturel                 steenrood             terra

  


Nature kurk (let op incorrecte foto)

Een zeer natuurgetrouwe achterwand gemaakt uit de bast van de grove kurkboom. De dikte varieert van 10 tot 30mm. Hierdoor is de wand goed te beklimmen door de dieren. Door de structuur hebben voedseldieren weinig mogelijkheden om achter of in de achterwand te kruipen. Het kurk is stevig en kan tegen water. De wand kan echter als hij geheel onder water staat wel uit gaan zetten waardoor de achterwand bol gaat staan.
Rock Design 2D                 


Dit is een zeer mooi natuurgetrouwe rots achterwand voor in terraria, de dieren hebben een wand met 1 tot 5cm dikte te maken. Zo zijn onze basis kleuren: verschil. De wand is in meerdere kleuren: Groen, Geel, Terra, 

Rood, Zwart, Oranje en bruin. Maar in principe kunnen we alle kleuren voor u aanmaken. We hebben ook twee kleur thema's Navajo terra 20% donker geel 40% licht geel 40% en Yosmite 20% zwart 40% grijs en 40% wit. Bij de opmerkingen kan u aangeven wat u wilt, een kleurthema en of de kleuren die u wilt met percentages erbij. Dit soort achterwanden kunnen niet onderwater worden gebruikt. Mocht u dat wel willen kunnen wij hem van epoxy maken. Dit word veel bij schildpadden gebruikt.

 

Rock Design 3D        

Dit is een zeer mooie en natuurgetrouwe 3D rotsformatie achterwand voor in terraria. De dieren hebben een wand met 1 tot 20cm dikte verschil. In deze wand kan u naar uw wens grotten en plateau’s laten plaatsen. Voor een meerprijs kan er ook een waterval, ingebouwde lampenkappen, nacht led verlichting en nog veel meer gemaakt worden. Dit geeft natuurlijk een zeer spectaculair geheel in uw terrarium. U vergroot daar ook nog eens de oppervlakte van het terrarium mee omdat de dieren op meerdere hoogtes kunnen gaan zitten.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

De wand is in meerdere kleuren te maken. Zo zijn onze basis kleuren: Groen, Geel, Terra, Rood, Zwart, Oranje en bruin. Maar in principe kunnen we alle kleuren voor u aanmaken. We hebben ook twee kleur thema's Navajo terra 20% donker geel 40% licht geel 40% en Yosmite 20% zwart 40% grijs en 40% wit. Bij de opmerkingen kan u aangeven wat u wilt, een kleurthema en of de kleuren die u wilt met percentages erbij. Deze soort achterwanden kunnen onderwater worden gebruikt. Echter als u vissen wilt houden, is het aan te raden om er een epoxy laag overheen te doen. Dit kan u aangeven bij de opmerkingen.

 

rock 3-D Design Blue-Lagoon achterwanden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Stone Design 3D

Dit is een zeer mooi 3D gesteente achterwand zoals bij bijvoorbeeld bij de “Thaman Indah” van Diergaarde Blijdorp gebouw voor in terraria. De dieren hebben een wand met 1 tot 20 cm dikte verschil. In deze wand kunnen uitstekende stenen op verschillende plaatsen uitsteken. Op deze uitstekende stenen kunnen de dieren liggen om op te warmen onder de lamp. Dit geeft natuurlijk een zeer spectaculair geheel in uw terrarium en het vergroot ook nog eens de oppervlakte van het terrarium omdat de dieren van meerdere hoogtes gebruik kunnen maken.

De wand kan uit meerdere kleuren bestaan. Maar wordt standaard gemaakt in de tinten; Grijs 60%, Donker grijs 20%, Wit 10% en Zwart 10%. Daarnaast kunnen we nog andere kleuren gebruiken wanneer u dat aangeeft bij de opmerkingen.

Dit soort achterwanden kunnen onderwater worden gebruikt  Echter als u vissen wilt houden, is het aan te raden om er een epoxy laag overheen te doen. Dit kan u aangeven bij de opmerkingen.

  

 

 

 

Bamboo Design 3D

 

Dit is een zeer mooi 3D bamboe achterwand met standaard 3 palen die door de bak heen zijn verwerkt, één paal overdwars van links naar rechts. De achterwand is bekleed met verschillende diktes bamboe van 4 tot 10 cm afhankelijk van de grootte van de bak. De dieren, zoals gekko achtige en diverse boomkikkers hebben hierdoor een zeer fraaie achterwand en leef omgeving waarin zij optimale schuilgelegenheden hebben. Er wordt wel voor gezorgd dat de dieren nergens achter kunnen komen. Deze wand geeft een zeer spectaculair en tropisch geheel in uw terrarium en het vergroot ook nog eens de oppervlakte van het terrarium omdat de dieren op meerdere hoogtes gebruik kunnen maken van het terrarium. Dit soort achterwand kan onderwater worden gebruikt.