producten

Producten>

 
Prijzen in onze webshop zijn inclusief BTW.

Beste terrariumliefhebber, welkom bij de terrariumdesigner.


You dream it, we build it!

Volg hier de uitleg over hoe de terrariudesigner werkt:
TIP! de terrariumdesigner werkt het best in Firefox 


STAP 7: PLATEAUS

 

Plateau’s worden voor meerdere diersoorten gebruikt en dan met verschillenden doeleinden.

Hieronder een overzicht voor welk diersoort welke plateau’s gebruikt worden.

 

Reptielen en slangen:

Reptielen gebruiken de plateau’s als oppervlakte vergroting ook gebruiken ze het om hun temperatuur te controleren zo is het verstandig om op verschillende hoogtes een plateau te creëren let ook op uw verlichting. Met bijvoorbeeld een UVB spiraal lampje heb je een hoogte van 15 cm onder de lamp nodig dus 30 cm van de bovenkant. Maar met kwikdamp/HID lampen heb je al gouw meer nodig 30 tot 70 cm van de lamp dus 60 tot 100 cm van de bovenkant.

Het is mooi om deze plateau’s golvend rond te laten snijden ipv vierkant dit kan u in de opmerkingen aan geven.

 

Waterschildpadden:

Voor waterschildpadden heeft het plateau de functie om zijn schild te drogen onder de lamp.

Ook wordt het plateau gebruikt om een legbak voor de eieren te maken hieronder verschillende mogelijk heden:

  • 1 enkel plateau deze word vaak schuin gemonteerd en heeft een golvend ronde vorm (kies voor 1 hoekplateau stel deze in en noteer bij de opmerkingen dat het om een schuin plateau net een golvend ronde vorm gaat)
  • 1 horizontaal plateau met een oplooptrappetje (kies voor een hoekplateau en stel deze in kies hierna voor 1 plateau en noteer in de opmerkingen dat het tweede plateau voor een trappetje is).
  • 1 horizontaal plateau met 10cm opstaande randen met een oplooptrappetje. Je ziet vaak dat ze zoon plateau van voor naar achteren maken. ik zou dit niet aan raden het is mooier en voor het dier beter dat u het plateau op de achterwand en de helft van de zijwand maakt zo kan het diertje heen en weer zwemmen en u zit niet tegen een zandbak aan te kijken. (kies voor 1 hoekplateau en stel deze in kies vervolgens nog twee plateau’s en meld in de opmerkingen dat deze twee plateau’s voor de opstaande randen zijn (evt. de hoogte) en het trappetje.

Het trappetje werd in het verleden met glasstroken en of met grind beplakt zodat de schildpad grip heeft ik zou dat niet aan raden gezien dit hard en scherp is kan de schildpad zijn schild beschadigen.

U kunt een plateau of een hoekplateau toevoegen door op de knop “plateau toevoegen” of “hoekplateau toevoegen” te klikken. In het witte venster en in de 3d module ziet u deze dan verschijnen. Zodra u in het witte venster op het plateau klikt, kunt u de dimensies en de hoogte van het plateau invoeren. Dit kunt u doen door middel van de schuifbalkjes of door zelf de afmeting in te vullen. Bij een hoekplateau heeft u ook nog de keuze of u het plateau aan de linker, of aan de rechter kant van het terrarium wilt. Dit kunt u kiezen door 1 van de bolletjes aan te klikken. In het 3d model ziet u bij alle wijzigingen de plateaus veranderen. Mocht het plateau toch niet naar wens zijn, dan kunt u deze gemakkelijk weer verwijderen door het ongewenste plateau te selecteren en te klikken op “plateau verwijderen”.

 

Knaagdieren:

Voor knaagdieren is het echt een oppervlakte vergroting. Bij knaagdieren word er vaak een opstaande rand van 2 cm op gezet zodat u bodemmateriaal op de plateau’s kan leggen zonder dat het er van af valt. (kies de plateau’s die u wilt hebben en kies er 1 extra voor de opstaande randen en meld dit in de opmerkingen)


Paludaria:

Bij paludaria wordt er vaak een valse bodem in gelegd. Deze wordt licht schuin aflopend gemonteerd zodat het water er af stroomt maar het bodemateriaal blijft liggen.

(u kiest dan voor 1 plateau en stel deze in hierna meld u in de opmerkingen dat hij licht schuin moet aflopen)