producten

Producten>

 
Prijzen in onze webshop zijn inclusief BTW.

Beste terrariumliefhebber, welkom bij de terrariumdesigner.


You dream it, we build it!

Volg hier de uitleg over hoe de terrariudesigner werkt:
TIP! de terrariumdesigner werkt het best in Firefox


STAP 9: AFWERKING

 

1 Hoekprofiel en krekelstroken

Uw kunt uw terrarium verstevigen en mooier maken door hoekprofiel en krekelstroken te laten monteren de hoekprofielen hebben bij een glazen terrarium een afmeting van 2cm bij 2 cm en zitten aan de onder en boven omtrek.

Bij betonplex terraria wordt er 2.5cm bij 2.5cm hoekprofiel gebruikt dit omdat het hout 18mm dik is. Tevens wordt hier niet alleen de omtrek gedaan, maar ook alle staande hoeken.

 

Krekel stroken zijn er voor twee redenen een voor het verstevigen van het terrarium en als tweede om te voorkomen dat voedseldieren makkelijk kunnen ontsnappen.

Bij glazen terraria zijn de krekelstroken 2.5 cm en bij betonplex terraria zijn het de staande hoekprofielen.

Soms zie je dat ze bij paludaria ook hoog schuifprofiel willen aan de zijkanten van het schuifraam. Dat kan gewoon, dit moet u even melden inde opmerkingen

 

2 Stroom Doorvoer 

Het stroomdoorvoer is er voor gemaakt dat u een kabel via de achterwand rechts onderin en of rechts boven in naar buiten kunt halen. Rechtsonder inhebben we een hoekje van glas weg gelaten en weer dicht gekit, deze kan worden doorgeprikt en gebruikt worden voor uw kabels.Rechtsboven in is het hoekje er gewoon uit en kan u zo uw snoer 

erdoorheen voeren. Mocht u hem op een andere plaats willen en of groter bijvoorbeeld voor meerdere kabels en of een waterslang. Dan kunt u dit doorgeven aan het einde van deze offerte aanvraag in het opmerkingen vakje.

bv bij schildpadden terraria laten we vaak een hoek van 13x13cm er uit zodat hier de slangen van de pomp door heen kunnen.

 

3 Waterdicht

De optie waterdicht maken is speciaal voor terraria waar water in moet komen te staan. Dit kan een Aqua-Terra zijn, of een paludarium. Als u water in uw terrarium wilt kan u voor deze keuze kiezen om de bak waterdicht af te kitten, dit is een extra zekerheid tegen lekkage. Bij betonplex terraria is deze optie ook aan te raden u kan er dan absoluut geen water in zetten maar als u uw bak schoon maak of de waterbak overstroomt een keer trekt het niet gelijk in uw hout. ook voor het voorkomen dat bloedluis zich in de kieren gaat nestelen is het verstandig om de naden dicht te laten kitten.

 

4 Stablisatie stroken

Stablisatie stroken zijn verstevingsstroken worden over het algemeen bij aquaria gebruikt.
zodra er hoger water in een aquarium komt te staan komt er meer druk op het glas waardoor het glas bol gaat staan.door de stablisatie stroken kan het glas minders snel bol gaan staan.
dus ook terraria en of schildpadden bakken met een hooge waterlijn adviseren we stablisatie stroken.
terrarium bredere dan 90 cm doen we standaart aan de voorzijde een stablisatie strook van 5 cm om te voorkomen dat het glas ga doorhangen. als u bv voor een dubbel bovenrooster heeft gekozen en uw bak is breder dan 90 cm moet u ook voor stablisatie stroken kiezen.

5 Zwart afplak band

Bij het verlaagde rooster wordt vaak gekozen om de bovenste rand af te plakken met zwart leather look folie af te plakken. Zowel de randen van als het deksel wordt af geplakt. U creëert hierdoor een lichtkap zoals u gewent bent bij een aquarium.

 

 

6 Inpakken


Gebruik deze optie alleen als u uw terrarium via een pallet laat versturen.
In alle andere gevallen is het terrarium standaard al goed ingebpakt met piepschuim hoeken.

 

 

BOUW en AFWIKKELING

Nu de aller laatste en misschien wel belangrijkste stap voor u en ons. De bouw van het terrarium dat u heeft samen gesteld. U kunt hier kiezen hoe uw terrarium moet worden gebouwd daarin heeft u de volgende opties.

  • Gebouwd in de terrariumfabriek.
  • Terrarium ter plaatse opgebouwd.
  • Zelfbouw pakket.

 

GEBOUWD IN DE WERKPLAATS

Uw terrarium wordt door ons in elkaar gezet. Uw terrarium is dus helemaal klaar wanneer u hem komt afhalen of laat bezorgen. Stekkers erin, lampjes erin en voilá.

 

TERRARIUM TER PLAATSE OPGEBOUWD

Een terrarium kan zo groot zijn of onhandig om op de plaats te krijgen waar hij hoort. Dat het wellicht handiger is het terrarium ter plaatse bij u op te bouwen. Het is natuurlijk wel echt een super service dat de bak bij u thuis of op kantoor klaar is terwijl u wacht.

  

ZELFBOUW PAKKET

Voor de echte handige doe-het-zelvers onder ons hebben wij ook het bouwpakketten systeem. U krijgt al het glas en de benodigde materialen als losse elementen geleverd. daarbij krijgt u een gebruiksaanwijzing hoe u het terrarium moet monteren.