producten

Producten>

 
Prijzen in onze webshop zijn inclusief BTW.

Beste terrariumliefhebber, welkom bij de terrariumdesigner.


You dream it, we build it!

Volg hier de uitleg over hoe de terrariumdesigner werkt:
TIP! de terrariumdesigner werkt het best in Firefox 


STAP1: TYPE TERRARIUM EN MATERIAAL:

Keuze 1: Type terrarium

U kunt kiezen welk soort terrarium of aquarium u wilt creëren.    Standaard Terrarium

 • De terrariumdesigner staat automatisch ingesteld op een standaard terrarium.
 • Het standaard terrarium is het meest gemaakte terrarium. Dit terrarium is meestal rechthoekig in de breedte of in de hoogte naargelang wat het diertje nodig heeft.    Hoek Terrarium

Hoekterrarium
  • Dit terrarium type is speciaal om in een hoek te zetten. Natuurlijk ideaal om die doffe,   donkere hoek in uw huiskamer of slaapkamer in het licht te zetten. Het voordeel van een   hoek terrarium is ook de diepte, hier kunt u watervallen en of planten goed in plaatsen.   Daarnaast zijn alle opties gewoon mogelijk.
  • Een hoekterrarium heeft twee rechte achterwanden en daarop twee haakse zijwanden   waardoor u een panorama view krijgt. Vanuit deze zijwanden krijg u een schuin schot die   er voor zorgt dat u een recht vooraanzicht krijg.
  • De panorama stukken kan u niet invullen op de site. Dit hangt af van hoe groot uw terrarium is. De afmetingen zijn over het algemeen 10,15 of 20 cm. Dit mag u ook zelf bepalen. U kunt dit aangeven in de opmerkingen. 
  • Let op! de 3D module blijft een standaard terrarium aangeven. Er verschijnt in de rechter hoek een icoontje dat aanduid het een hoek terrarium is.

 

 

    Panorama Terrarium 

 • Dit terrarium type is voorzien van twee schuine zijwanden (panorama Panoramaterrarium
 • stukken) op het vooraanzicht van het terrarium. Dit zorgt ervoor dat een terrarium in plaats van 4 hoeken, 6 hoeken krijgt. Panorama zorgt ervoor dat het terrarium een mooiere vorm krijgt, doordat de hoeken aan de voorzijde schuin zijn. Vooral bij grotere terraria heeft het als voordeel dat men niet snel tegen een scherpe hoek aan kijkt en het terrarium er minder kolossaal uit ziet.
 • Let op! de 3D module blijft een standaard terrarium aangeven. Er verschijnt in de rechter hoek een icoontje dat aanduid het een panorama terrarium is

 

 

    Aquarium Aquarium

 • Dit type aquarium word vaak gebruikt voor schildpadden, krokodillen en/of amfibieën. Natuurlijk maken we ook aquaria voor vissen en dergelijke.
 • Bij deze optie is het aquarium rechthoekig, maar u kunt ook contact met ons opnemen wanneer u andere vormen wenst. Eventuele gaten en overlopen gaan ook in overleg.

 


Keuze 2:
Materiaal keuze:

Terraria en aquaria worden van verschillende materialen gemaakt. Daarvan gebruiken wij de vier belangrijkste. Elk materiaal heeft zijn unieke eigenschappen. Glas bijvoorbeeld, is altijd waterdicht en betonplex isoleert weer beter.

    Geslepen glas

 • Als standaard wordt er gebruik gemaakt van Flood Glas. Dit wordt langs een droge schuurband geslepen en is netjes op het blote oog. U zult zich er ook nooit aan kunnen snijden. Alle delen van het terrarium worden gelepen, zo ook de delen die u niet ziet. Uw dier kan zich zo nooit bezeren.


    Watergeslepen glas

 • Dit is hetzelfde glas met het grote verschil dat er water aan de schuurband word toegevoegd. Van een afstandje zie je niet snel het verschil, maar als u van dichtbij kijkt en er aan voelt, dan is er een verschil te zien. Qua prijs maakt het weinig uit, maar wij zijn van mening dat alle kleine beetjes, het grotere geheel veel mooier maken. Net als bij normaal geslepen glas, worden hier alle delen goed geslepen. U hoeft dus niet bang te zijn dat uw dier zich bezeert.


    Betonplex

 • Betonplex wordt alleen voor terraria en/of kasten voor onder het terrarium gebruikt.
 • Het is wel aan te raden dat u geen vochtig biotoop gebruik bij betonplex. Zelfs als u voor waterdicht kiest in stap 9, zal na jaren de waterdichte laag slijten waardoor het hout uit zal zetten.
 • Betonplex terraria worden bij ons standaard met een geheel glazen voorzijde gemaakt zodat u goed in uw terrarium kunt kijken. (Mocht u een onderrand van betonplex aan de voorzijde willen, kan u dit altijd aangeven in de opmerkingen)

             


    Berkenplex

 • Berkenplex is een hoogwaardig plaatmateriaal die in veel meer lagen zijn opgebouwd in vergelijking tot betonplex. Ook is berkenplex van een betere houtkwaliteit.
 • Berkenplex kan beter tegen water. Dit is ook een soort materiaal waar keukenbladen van gemaakt worden. Als u voor de witte variant kiest, zit er ook nog een laag hpl op wat extreem sterk is. Dit wordt vaak gebruikt bij Landschildpadden.
 • Berkenplex is in meerdere kleuren te verkrijgen namelijk: bruin, rood, staalblauw, blauw, betongrijs, zwart, transparant en white wash. U kunt ook kiezen voor berkenplex met een laagje phl. Dit is een extreem sterk materiaal dat lang meegaat. Buiten dat is phl ook verkrijgbaar in alle kleuren en in verschillende texturen. Zo kunt u een terrarium laten maken die bij uw huisstijl past. Mocht u dit willen dan kan u dat laten weten bij de opmerkingen.

              
         Berkenplex met phl                                                         Berkenplex zonder phl